Aktuella utlysningar

arkeologisk kurs vt2021

STIPENDIER TILL ARKEOLOGISK KURS VID SVENSKA INSTITUTET I ROM

Stiftelsen Svenska institutet i Rom utlyser ett antal stipendier till kursen Arkeologisk kurs vid Svenska institutet i Rom (AN2076, Göteborgs universitet) för vårterminen 2021. Stipendiet är 16.000 kr/person och kursen ligger på avancerad nivå, omfattar 15 hp och ges under andra halvan av vårterminen.

Kursen innebär ett fördjupat studium av de för-romerska och romerska kulturerna i det geografiska område som idag utgör det moderna Italien. Fokus ligger på utvecklingen i staden Rom och dess omgivningar men även andra arkeologiska områden studeras på plats. Det är en fysiskt krävande kurs eftersom en stor del av undervisningen sker genom exkursioner och fältstudier under delvis långa arbetsdagar.

Kursen söks i två steg:

  • Genom ansökan via antagning.se senast den 15.10.20
  • Genom en separat ansökan (hämta blankett) till stiftelsen för stipendium till kursen. Ansökan skickas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 26.10.20

Kursen har ett begränsat antal deltagare och endast de som tilldelats stipendium bereds plats på kursen. För kursen VT21 gäller företräde för de som antogs inför VT20 då kursen ställdes in.