Aktuellt

Stiftelsen Fondazione Famiglia Rausing utdelar bidrag för avancerad humanistisk forsking i Italien.

Ansökningarna göres på avsedd blankett (word - pdf) och skickas tillsammans med bilagor som ett (1) dokument i pdf-format med e-post till  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Döp dokumentet som följer: ffr, efternamn, år (t.ex. ffr_Andersson_2021).

Ansökningar om forskningsstöd skall vara avfattade på engelska och skall vara Stiftelsen tillhanda före den 31 maj.

Läs mer
_
_______________________________________________________________________________

Nästa forskningsseminarium - 6 may, kl 19.00, på Zoom

Olof Brandt (Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana): “Opus listatum och andra missfoster. Sådant som Vitruvius aldrig skulle ha sagt eller ens tänkt” (Seminar in Swedish)

Länk för zoom-registrering: https://zoom.us/meeting/register/tJElf--qpzIuHtwnFCSLwv_6qhm0nj5qxZu4
________________________________________________________________________________

Adress och kontakt

Via Omero, 14 - 00197 Roma
Ph. +39 06 3201596
info@isvroma.org

The Institute 80 years

Svenska Institutet i Rom är ett forskningsinstitut. Det är basen för arkeologiska utgrävningar och annan vetenskaplig verksamhet i svensk regi i Italien. Här ges kurser i antikens kultur och samhällsliv och konstvetenskap samt närliggande ämnen. Institutet förfogar över en byggnad i centrala Rom och har ett forskningsbibliotek med c. 70.000 volymer. Ett tiotal rum och några mindre lägenheter står till förfogande för gästande forskare och stipendiater. 
Styrelse och kansli har säte i Stockholm. Institutets verksamhet i Rom leds av en direktör disputerad i antikens kultur och samhällsliv.